aA
Partijos atstovas spaudai informavo, kad posėdžio nariai piktinosi, jog tarp daugiausiai vietų Seime turinčių politinių partijų vykstantys įnirtingi debatai dėl valdžios pasidalijimo ar perdalijimo į antrą planą nustumia valstybei ir Lietuvos žmonėms svarbius klausimus bei problemas.

Kaip žinia, išryškėjus rimtiems nesutarimams tarp liberalų ir socialliberalų, Naujosios politikos koalicijos lyderiai pirmadienį sutarė suformuoti penkias darbo grupes, kurios per savaitę turėtų suderinti pozicijas svarbiausiais klausimais.

Tačiau antradienį A.Paulauskas susitiko su opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininku, kadenciją baigusiu prezidentu Algirdu Brazausku. Šiame susitikime, be kita ko, buvo aptartos abiejų partijų partnerystės galimybės, formuojant naują valdančiąją koaliciją ir Vyriausybę.

"Vilkinami ne tik privatizavimo procesai, bet ir tai, kas aktualu didžiajai visuomenės daliai - sveikatos apsaugos, švietimo, pensijų reformos, bedarbystės ir kiti klausimai", - rašoma "Socialdemokratijos 2000" pranešime.

Pasak pranešimo, per ilgai užtrukęs politikavimo ir politinių žaidimų laikotarpis gali pakenkti ir Lietuvos tarptautiniam įvaizdžiui, o tai gali neigiamai atsiliepti Lietuvai siekiant narystės NATO ir Europos Sąjungoje.

Pranešime pažymima, kad "rinkėjai A.Brazausko socialdemokratinei koalicijai, liberalams ir socialliberalams pasitikėjimo suteikė darbui, o ne bevaisiams politiniams ginčams bei diskusijoms".

Posėdžio metu valdybos nariai taip pat nusprendė aktyviai dalyvauti būsimuose prezidento rinkimuose, tačiau dėl dalyvavimo formos ir konkrečių veiksmų planų bus nuspręsta rudenį vyksiančiame eiliniame partijos suvažiavime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.