aA
Russian army
"Padėtis Čečėnijoje verčia dar rimčiau susirūpinti. Skubiai reikalingas politinis konflikto sprendimas. Pranešimus apie žmogaus teisių pažeidimus reikia kruopščiai ištirti, kad kaltininkai stotų prieš teismą", - sakoma dokumento projekte.

Jame taip pat pažymima, kad Rusija pažadėjo bendradarbiauti su ES šiame regione teikiant humanitarinę pagalbą ir kad ES toliau stebės padėtį dėl žiniasklaidos laisvės Rusijoje.

"Šiuolaikinėje demokratinėje visuomenėje būtina stipri pilietinė visuomenė. Žodžio laisvė ir žiniasklaidos pliuralizmas yra esminiai demokratijos principai ir ES bei Rusijos nuoširdžios partnerystės pagrindinės vertybės", - sakoma projekte.

Vakarų valstybės yra susirūpinusios dėl Rusijos valdžios veiksmų prieš vienintelį nepriklausomą šalies žiniasklaidos holdingą "Media-Most", kurio kontrolė buvo išplėšta iš magnato Vladimiro Gusinskio rankų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.