aA
Seimas
Seimas
© DELFI
Seimo nariai, kurie buvo pasirinkti pagal rusiškos ir lenkiškos kilmės pavardes, savo pašto dėžutėse aptiko keisto turinio raštus. Jie buvo sudėti į neantspauduotus vokus.

Ant valstybinės įstaigos blanko su šalies herbu organizacijos MVL vardu buvo pateikti ultimatyvūs reikalavimai.

Seimo nariams buvo nurodyta iki birželio 29 dienos į Ūkio banko sąskaitą pervesti 75 proc. savo turto.

"Neįvykdžius reikalavimų, kurių pagrindas - Visuotinė žmogaus teisių deklaracija ir Lietuvos civilinis kodeksas, jūsų likimas nenusakomas", - teigiama laiške.

Į Alytų atvykusiems Vilniaus policijos pareigūnams mokytoja tvirtino esanti patriotinės organizacijos MVL įgaliota narė ir vykdo jos pavedimus. V.Vakauskaitė aiškino, kad ši organizacija turi net 2,5 milijono narių.

Į klausimą, ką reiškia frazė, kad Seimo narių likimas gali būti nenusakomas, moteris atsakė klausimu: "Ar jūs galite numatyti ir nusakyti savo likimą?"

V.Vakauskaitė tikino, kad visai nesvarbu, kodėl atsirado šie laiškai, nes esmė yra jų teisingas turinys.

Moteris aiškino, kad laiškus į Seimą nunešė meilės balandžiai.

V.Vakauskaitė nėra įrašyta į psichikos negalavimų turinčių asmenų įskaitą.

Dabar mokytoja nedirba nei Alytaus miesto, nei rajono mokyklose.

Pernai V.Vakauskaitė pavadavo vieną mokytoją Alytaus rajono Simno vidurinėje mokykloje.

Prieš dvejus metus ji bandė dalyvauti konkurse dėl Švietimo centro direktoriaus pareigybės, tačiau nepateikė visų reikiamų dokumentų.

V.Vakauskaitė bandė ieškoti darbo ir Alytaus miesto švietimo skyriuje, tačiau nesulaukė jokių pasiūlymų. Pasak skyriaus vadovų, nė vienai mokyklai matematikos mokytojų nereikėjo.

Policijos pareigūnai kol kas nesiryžta prognozuoti atliekamo tyrimo rezultatų. Bus gana sudėtinga nustatyti, kaip parlamentarams adresuoti laiškai pateko į Seimo rūmuose esančias pašto dėžutes.

Tuo metu, kai į dėžutes buvo sumesti alytiškės siųsti laiškai, neveikė vaizdo kameros. Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai vaizdo įrangą buvo išvežę į Vilniuje tuomet vykusios NATO Parlamentinės Asamblėjos sesijos renginių vietas.

"Lietuvos rytas"