aA
Tuometinis Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas pagal Laikinąjį Pagrindinį įstatymą 1990-1992 metais buvo aukščiausias atkurtos nepriklausomos Lietuvos pareigūnas, vykdė valstybės vadovo funkcijas.

Įstatymo projekte siūloma V. Landsbergiui iki gyvos galvos paskirti tokias pačias socialines garantijas bei aprūpinimą, kaip ir prezidentui.

Įstatymo projekte numatyta, kad išėjusiam iš valstybės tarnybos V. Landsbergiui, kaip ir prezidentui, kas mėnesį bus mokama pusės prezidento atlyginimo dydžio pensija.

Jam taip pat būtų suteikiama poilsiavietė su aptarnavimu, apsauga ir transportas.

Šio įstatymo iniciatorius buvo premjeras Andrius Kubilius, kuris apie tai prakalbo kovo 11 dieną minint Nepriklausomybės atkūrimo dešimtmetį.

Trečiadienį premjeras A. Kubilius žurnalistams teigė, jog vienintelė priežastis, dėl ko apie tokią pensiją prabilta būtent dabar, yra Nepriklausomybės atkūrimo dešimtosios metinės.

A. Kubilius siūlė klausti paties V. Landsbergio, ar jis neketina artimiausiu laiku pasitraukti iš aktyvios politikos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.