aA
Penktadienį Varšuvoje mušėsi JAV prezidento George'o W.Busho šalininkai ir priešininkai. Kumščiai į darbą buvo paleisti prie Universiteto bibliotekos, kurioje aukštas svečias iš užjūrio ketino išdėstyti savo nuostatas dėl santykių su Europa bei globalinės saugumo politikos.
G.W.Bush
G.W.Bush
Peštukai užgauliojo vieni kitus, vadindami fašistais ir komunistais. Prie bibliotekos buvo sudeginta JAV vėliava. Įsikišus policijai, apie 200 G.W.Busho priešininkų ir kita pusė buvo nustumti į šalį bei įrengtos užtvaros.

Į protesto akciją prieš JAV prezidentą buvo pakvietę globalizavimo priešininkai bei Lenkijos kairiųjų jėgų atstovai.

Tuo tarpu G.W.Bushas ir Lenkijos ministras pirmininkas Jerzy Buzekas penktadienį Varšuvoje paskelbė apie numatomą pasirašyti Lenkijos ir JAV prekybos bei muitų sutartį. Joje Lenkija įsipareigos sumažinti muitus 100 mln. dolerių į šalį įvežamoms JAV prekėms. Mainais į tai, JAV labiau atvers savo rinką Lenkijos produkcijai.

Taip pat penktadienį Varšuvoje buvo sužinota, jog JAV ir Lenkija pasirašys susitarimą dėl oro susisiekimo tarp abiejų valstybių liberalizavimo. Susitarimui įsigaliojus 2004 metų sausį, JAV ir Lenkijos aviabendrovių lėktuvai galės leistis bet kuriuose kitos šalies oro uostuose. Atitinkamą dokumentą numatoma pasirašyti pirmadienį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.