aA
JAV federalinis teismas ketvirtadienį paskutinę minutę atidėjo įsakymo, kuriuo būtų suteiktas politinis prieglobstis Prancūzijos piliečiui, paskelbimą. Šis įsakymas taip pat būtų nemažas smūgis Prancūzijos teisingumo sistemai.
JAV Imigracijos ir natūralizacijos tarnyba (INT) atidėti politinio prieglobsčio suteikimą Prancūzijos piliečiui Karimui Kamalui paprašė kiek daugiau nei savaitei. K.Kamalas, kurio vienas tėvų yra iš Maroko, pasilikti Jungtinėse Valstijose siekia nuo 1994 metų ir tvirtina, kad Prancūzijos Rivjeros kurorte Nicoje buvo tapęs politinio sąmokslo auka.

JAV imigracijos teismas iš esmės sutiko su 39 metų K.Kamalu ir nurodė, kad Nicoje jį persekiojo teisingumo institucijos, kurių reputaciją temdė asmeninis kerštas, vendeta bei korupcija.

Teismo nutarties paskelbimas atidėtas tikriausiai paprašius Prancūzijos vyriausybei, kuri bando išvengti tarptautinio sąmyšio, agentūrai "Reuters" sakė K.Kamalas.

Tai pirmas kartas, kai JAV teismas nusprendžia suteikti politinį prieglobstį Prancūzijos piliečiui, sakė INT atstovė spaudai Sharon Gavin.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.