aA
Jau treji metai palankiausiai šalyje vertinamas politikas A. Kwasniewskis, kurį remia net 78 proc. respondentų, pateko į prasidėjusios prezidento rinkimų kampanijos akiratį.

Savaitraštis "Gazeta polska" parašė, kad prieš 10 metų A. Kwasniewskis, eidamas Lenkijos fizinės kultūros ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pareigas, neteisėtai nurašė skolas kai kurioms jaunimo organizacijoms, o dalis pinigų buvo pervesta firmai "Wawel-Imos", kurios vadovybėje buvo artimų dabartiniam prezidentui žmonių.

Lenkijos Seimo "Solidarumo" rinkimų akcijos (SRA) frakcijos deputatai renka parašus, kad Seimo pirmininkas sudarytų specialią tyrimų komisiją, kuri ištirtų laikraščio "Gazeta polska" kaltinimus prezidentui.

Savo ruožtu Lenkijos prezidento kanceliarija pareiškė, jog 1992 metais šį klausimą tyrė Lenkijos vyriausieji kontrolės rūmai bei prokuratūra ir byla buvo nutraukta dėl nusikaltimo sudėties nebuvimo.

Prieš dvi savaites Lenkijos sporto ministras Jacekas Debskis (Jacekas Dembskis) pareiškė, kad aukštas SRA pareigūnas reikalavo surasti kompromituojančių Lenkijos prezidentą A. Kwasniewskį dokumentų. Už tai ministras neteko posto ir buvo pašalintas iš SRA.

Savaitraštis "Nie" paskelbė pokalbį su buvusiu Lenkijos valstybės saugumo valdybos darbuotoju, kuris teigė, kad šalies vadovą kompromituojančių faktų ieškoma Rusijoje.

Lenkijos Kairiųjų demokratų sąjunga oficialiai kreipėsi į šalies Generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti savaitraštyje minimus faktus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.