aA
Rusija užsiprašė didelės kainos už leidimą, kad nedidelė Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) delegacija sugrįžtų į kovų draskomą Čečėniją - Rusija galės pasinaudoti šios saugumą ir žmogaus teises ginančios organizacijos lėšomis, kad įsigytų ginklų.
Agentūros "Reuters" gauti tarnybiniai dokumentai rodo, kad 55 šalis vienijanti organizacija sutiko Rusijos teisingumo ministerijai apmokėti 25 karių jos apsaugos būrio išlaidas.

Rusijos būrio "pirkinių sąraše" numatytas ir automatinių granatsvaidžių, skeveldrinių granatų, šaudmenų, kelių šarvuočių įsigijimas.

Pasak Maskvos atstovo Rusijos kampanijai Čečėnijoje, apsaugos būrys, neturėdamas ginklų, negalėtų apsaugoti ESBO misijos, tačiau paneigė, kad ESBO pati įsigis kokios nors ginkluotės. Ji tik suteiks finansavimą įrangai, įskaitant tikriausiai ir ginkluotę.

Toks susitarimas supykdė kai kurias Vakarų šalis, kurios mano, jog Rusijos pajėgos yra kaltos dėl didelio masto žmogaus teisių pažeidimų kovojant su sukilėliais šiame neramiame regione Rusijos pietuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.