aA
Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė prašo premjerą Rolandą Paksą bei švietimo ir mokslo ministrą Algirdą Monkevičių įvesti švietimo programose kursą apie lyčių lygybę.
Couple
Kaip pranešė Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierės tarnyba, kontrolierė mano, jog iki naujųjų mokslo metų turėtų būti suplanuotos ir parengtos konkrečios priemonės, kuriomis valdžios ir valdymo institucijos, švietimo ir mokslo įstaigos diegtų lyčių lygybės sampratą.

A.Burneikienės rašte premjerui ir ministrui teigiama, jog mokyklose vertėtų įvesti lyčių lygybės kursą, kuriame būtų mokoma, kaip mergaitės ir berniukai galėtų įgyvendinti savo gabumus ir galimybes.

Tai, jos manymu, keistų ir berniukų požiūrį į mergaites, mažintų agresyvumą.

Pasak pranešimo, veiklos patirtis, sukauptaŠiaurės ir Vakarų Europos valstybėse per kelis dešimtmečius bei Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje - per dvejus metus, rodo, kad, įgyvendinant lyčių lygybės principus, sunkiausia pakeisti visuomenės požiūrį į šias problemas.

Stereotipinės nuostatos į moters ir vyro socialinį vaidmenį sunkina Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo įgyvendinimą ir Lietuvoje.

Kontrolierės teigimu, būtina paruošti ir įgyvendinti lyčių lygybės mokymo programas, kurios būtų taikomos tiek ikimokyklinėse auklėjimo įstaigose, tiek bendrojo lavinimo mokyklose, tiek aukštesniosiose ir aukštosiose mokslo įstaigose.

Šis darbas jau turėjo būti suplanuotas ir pradėtas įgyvendinti, atsižvelgiant į ekonominę šalies situaciją, sakoma kontrolierės kreipimesi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.