aA
Pastangos sukurti Voratinklio nuorodų atitikmenis valdymui balsu šią savaitę pasistūmėjo į priekį, "VoiceXML" forumui paskelbus pirmąją standarto versiją. Praėjusiais metais forumą įkūrė bendrovės "Lucent", "IBM", "Motorola" ir "AT&T".
Kompiuterinės telefonijos parodoje Los Andžele "IBM" atstovai jau pademonstravo, kaip veikia "VoiceXML" standartas kartu su "ViaVoice" balso atpažinimo technologija.

Dabar belieka išspręsti keletą problemų, neabejotinai kilsiančių plintant standartui. Pavyzdžiui, kaip šią technologiją integruoti su verslo sistemomis bei tradiciniais ryšio su internetu metodais. Be to, vartotojai turės įprasti naudotis internetu balsu.

"VoiceXML" šaknys - projektas "PhoneWeb", kuris buvo vystomas "AT&T/Bell" laboratorijose. Suskilus "AT&T/Lucent", abi kompanijos ėmė kurti nepriklausomas standarto versijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.