aA
Nors Billas Clintonas aštuonerius metus vadovavo galingiausiai pasaulio valstybei, Didžiosios Britanijos mokesčių inspektoriams prireikė keturių savaičių nuspręsti, ar buvęs JAV prezidentas yra politikas, ar artistas.
Bill Clinton
Klausimas dėl B.Clintono statuso iškilo, kai jis praėjusį penktadienį turėjo kalbėti kasmetiniame Jorkšyro tarptautiniame verslo suvažiavime Herogeite, šiaurės Anglijoje.

Pasak "Guardian" laikraščio, prieš keturias savaites organizatorių buhalteris Timas Parras susisiekė su mokesčių inspekcija, norėdamas sužinoti, ar B.Clintoną reikėtų priskirti artisto, ar besisvečiuojančio politiko kategorijai.

Pagal britų mokesčių įstatymus atvykstantis politikas nemoka mokesčių, tačiau užsienio artistams atskaičiuojami 22 procentai jų pajamų.

Galbūt suklaidinta B.Clintono pomėgio rodytis kino žvaigždžių draugijoje ar dėl žinomų eksprezidento gabumų groti saksofonu mokesčių inspekcija į paklausimą atsakė tik penktadienį ryte, kaip tik B.Clintonui atvykstant į Didžiąją Britaniją.

Suvažiavimo organizatoriai dėl šio delsimo labai susierzino, nes nežinojo, kiek turės sumokėti kalbą pasakysiančiam B.Clintonui. Teigiama, kad už kalbą buvęs JAV prezidentas gavo 140 tūkst. dolerių.

"Guardian" išspausdino mokesčių blanką, kuriame grafoje "Artisto pavardė, vardas" buvo parašyta Clintonas Williamas Jeffersonas, o grafoje "Sceninis vardas" - Billas Clintonas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.