aA
Su narkotikų prekeiviais kovojantys Vilniaus miesto policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos ir ragina anoniminiu telefonu pranešti apie neteisėtą prekybą kvaišalais.
Phone
Beveik kiekvieną dieną sostinėje sulaikoma po keletą narkotikų prekeivių. Kovoti su mieste vis labiau plintančiais narkotikais įkurta nauja tarnyba - Narkotikų kontrolės skyrius.

"Tačiau narkotikai - ne vien policijos problema. Ši problema labai skaudi yra visai visuomenei, todėl ją spręsti turėtų ne tik policija, bet ir visi piliečiai. Privalome apjungti jėgas bendram tikslui - ieškant kelių kaip sustabdyti plintančią narkomaniją", - rašoma ketvirtadienį išplatintame Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareiškime.

Sostinės policija prašo visuomenės pagalbos ir ragina gyventojus, pastebėjusius ar ką nors žinančius apie asmenis, prekiaujančius narkotikais, pranešti anoniminiu telefonu 71 85 78 darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val.

Didelį nerimą sostinės policija kelia narkotikus vartojantys ir juos platinantys nepilnamečiai.

Vilniaus policija tiria 4 baudžiamąsias bylas, kuriose neteisėtu narkotikų įsigijimu ir laikymu kaltinami nepilnamečiai. Prieš porą savaičių Vilniuje buvo sulaikytas 16-metis, į mokyklą nešęsis 40 dozių heroino. Tiesiog ant pakelių buvo surašytos kvaišalų kainos.

Narkotikų kontrolės skyriaus komisaras Tomas Ulpis yra pripažinęs, kad "kovojame su pasekmėmis, o priežastys lieka šone". Kiekvieną dieną Vilniuje yra iškeliama baudžiamoji byla, susijusi su neteisėta narkotikų apyvarta. Yra paskaičiuota, jog vienos dienos heroino apyvarta Vilniuje siekia pusę kilogramo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.