aA
Lietuvos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities parlamentarai trečiadienį Vilniuje įkūrė parlamentarų forumą, kuriame ketinama svarstyti dvišalius ir tarptautinius klausimus.
Pareiškimą dėl forumo įkūrimo pasirašė Seimo parlamentinių ryšių su Rusijos Federacija grupės pirmininkas Algimantas Matulevičius ir Kaliningrado srities Dūmos pirmininkas Vladimiras Nikitinas.

Prieš tai parlamentarai susitiko su Seimo pirmininku Artūru Paulausku.

Forumo nariai rengs po dvi sesijas per metus - po vieną Kaliningrade ir Lietuvoje. Jo veiklai vadovaus du abiejų pusių pirmininkai ir jų pavaduotojai.

Kaliningrado srities parlamentarai teigė, jog įkurti tokį forumą juos paskatino Europos Sąjungos plėtra ir dėl to kylančios problemos sričiai.

Kaliningradiečiai labiausiai nuogąstauja, jog Lietuvai įstojus į ES Kaliningrado srities gyventojams bus įvestos vizos, kurios apribos srities gyventojų galimybes susiekti su likusia Rusijos teritorija.

Tačiau, pasak V.Nikitino, Kaliningrado srities gyventojai jaučiasi visiškai saugūs dėl galimos Lietuvos narystės NATO.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.