aA
Nuo šiol pro visuomeniniame transporte dirbančius kontrolierius nepraslys ne tik studentai, įsigudrinantys "zuikiu" važiuoti be bilietų, bet ir naudojantys negaliojančius pažymėjimus.
Troleibusas
© ELTA
Lietuvos studentų atstovybių sąjungos iniciatyva buvo pagamintos elektroninės pažymėjimų patikrinimo priemonės - tarsi tūkstančius kartų sumažinti bankomatai, kurie nuskaito duomenis nuo integroscheminės kortelės duomenų saugojimo laikmenos ir iškart parodo pažymėjimo galiojimo laiką.

"Tai - nauja studento pažymėjimo elektroninė patikros priemonė, kuri demaskuos visus "nelegalus" troleibusuose, traukiniuose, autobusuose ir kitose nuolaidų teikimo vietose", - teigiama Eltai perduotame studentų pranešime spaudai.

Beje, mažuosius "bankomatus" gaus ne tik visuomeninio transporto kontrolieriai, bet, pavyzdžiui, ir bibliotekos, į daugumą kurių studento pažymėjimas yra bene vienintelis leidimas įeiti.

Kaip teigiama, transporto kontrolieriai jau maždaug savaitę dirba su patikros priemonėmis ir yra labai patenkinti rezultatais, nes negaliojantys studentų pažymėjimai valstybei bei transporto įmonėms atneša didelius nuostolius.

Pernai "Snoro" bankas laimėjo Lietuvos studentų atstovybių sąjungos skelbtą konkursą dėl studentų pažymėjimų ir mokėjimų kortelių išleidimo.

Net penkių mūsų šalies aukštųjų mokyklų studentai dabar turi pažymėjimus, kurie kartu yra ir banko kortelės. Plastikinėse kortelėse yra mikroprocesorius, studento nuotrauka bei kiti reikalingi rekvizitai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.