aA
Ūkio ministras neabejoja, kad energetikos sektoriaus privatizavimas stringa dėl interesų susikirtimo, ir žada, jog nesulaukusi atsakymo iš Seimo frakcijų Vyriausybė pati priims reikalingus sprendimus.
Eugenijus Gentvilas
Antradienį prezidentas Valdas Adamkus pasikvietė ūkio ministrą Eugenijų Gentvilą, su kuriuo aptarė "Lietuvos energijos" restruktūrizavimo ir "Lietuvos dujų" privatizavimo klausimus. Susitikime taip pat dalyvavo kiek anksčiau pas prezidentą atėjęs premjeras Rolandas Paksas.

Po susitikimo E.Gentvilas žurnalistams sakė neabejojąs, kad energetikos sektoriaus privatizavimas stringa dėl skirtingų interesų.

"Tačiau kas per ką implantuoja tuos interesus, aš negaliu pasakyti. Aš tikrai tiksliai nežinau ir nežadu ten knaisiotis po tuos dalykus, tam yra įvairios tarnybos ir tegul jos aiškinasi, kodėl viena ar kita frakcija, vienas ar kitas Seimo narys šitaip pasielgė arba tokį sprendimą priėmė", - sakė E.Gentvilas.

Kartu jis teigė, jog, kalbant apie socialdemokratų poziciją, privatizavimas stringa ir dėl pasaulėžiūrinių skirtumų, tačiau tvirtino, jog " idėjų mūšyje galima kovoti".

Pasak ministro, Vyriausybė jau balandžio pabaigoje pateikė Seimui pasiūlymų dėl "Lietuvos dujų" privatizavimo ir "Lietuvos energijos" restruktūrizavimo, tačiau iki šiol negavo aiškių visų Seimo frakcijų atsakymų į pateiktus pasiūlymus.

Kaip žinoma, Seimas vieną kartą buvo atmetęs Vyriausybės pateiktą "Lietuvos energijos" reorganizavimo įstatymo projektą, nes parlamentarams buvo nepriimtinas ministrų kabineto siūlymas bendrovės reorganizavimo planą tvirtinti Vyriausybėje ir "Lietuvos energijos" akcininkų susirinkime, o ne Seime.

Šiuo metu Seime svarstomas kitas minėto įstatymo projektas, tačiau ir jį Seimo Ekonomikos komitetas siūlo taisyti.

Diskusijose dėl "Lietuvos dujų" privatizavimo nesutariama dėl lietuviško kapitalo dalyvavimo privatizavime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.