aA
Microsoft OfficePaleidus programą “Word”, jau atsidarius vartotojo aplinkai parodomas pranešimas su užrašu: "Word could not load this add-in program C:\PROGRAM FILES\...\STARTUP\WL32.WLL”. Šis failas nurodytoje direktorijoje yra, nors jo atliekamos funkcijos neaiškios. Norėčiau arba padaryti, kad “Word” juo nesidomėtų, arba išsiaiškinti, ką ši byla atlieka. Beje, sistemos perinstaliavimas nepadėjo.
Failai su išplėtimu “.WLL”, yra “Microsoft Word” programos priedai (add-on), kuriuose gali būti laikomos ne “Visual Basic” programavimo kalba parašytos papildomos funkcijos. Negaliu tiksliai pasakyti, kokia papildoma Microsoft ar trečių šalių programinė įranga įdiegė minėtą failą į kompiuterį, bet galiu patarti, kaip jo atsikratyti.

Jeigu naudojate Microsoft Word 2000, tuomet reikia duoti komandą [Tools]/[Templates and Add-ins], pasirodžiusio lango sekcijoje [Global Templates and add-ins] pasirinkti nepageidaujamą priedą ir nuspausti mygtuką [Remove]. Po šios operacijos Microsoft Word programa nustos domėtis nepageidaujamu priedu ir nebebandys jo užkrauti startavimo metu.

Su informacinėmis technologijomis bei internetu susijusius klausimus siųskite adresu QA@delfi.lt.

ALNOS mokymo centras