aA
JAV ryžtingai pritaria NATO plėtrai, antradienį pareiškė Amerikos prezidentas George'as W.Bushas. Jis davė interviu Lenkijos laikraščiui "Rzeczpospolita".
JAV vadovo nuomone, "nekyla klausimas, kaip, o tik - kada". G.W.Bushas pabrėžė, kad "natūralu, jog siekiančios narystės šalys privalo imtis priemonių, kad įvykdytų Aljanso keliamus kriterijus".

"Vertiname, kad daugelis jų padarė didelę pažangą ir patvirtiname, jog visi turi teisę į narystę ir nei viena šalis negali vetuoti NATO plėtros", - sakė jis.

Kalbėdamas apie savo vizitą Europoje, G.W.Bushas pabrėžė esąs "pasiryžęs kalbėti apie Europos greitojo reagavimo pajėgų kūrimo planus". "JAV remia šią iniciatyvą, nes mano, jog Europos pajėgos gali būti labai naudingos, tačiau su sąlyga, kad jos papildys NATO ir nebus kliūtis Aljanso operatyvumui. Esame suinteresuoti išsaugoti stiprų NATO, taip pat remiame jo plėtrą", - Lenkijos dienraščiui sakė JAV prezidentas.

G.W.Bushas taip pat pasakė, jog Varšuvoje pasakys kalbą, kurią šiuo metu rengia. "Savo viešnage Lenkijoje pirmiausiai noriu pasinaudoti tam, kad dar kartą pabrėžčiau savo pirmtakų jau išsakytą mintį, jog Amerikai yra būtina laisva ir suvienyta Europa", - sakė JAV prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.