aA
Pirmadienį vakare Lenkijos sostinės Centrinėje geležinkelio stotyje policija aptiko įtartiną paketą, o iškviesti antiteroristinio dalinio pareigūnai rentgeno prietaisu nustatė, kad jame yra sprogstamasis užtaisas ir metalo gabalų. Policija evakavo dalį žmonių iš geležinkelio stoties ir greta esančio keleivinių autobusų žiedo.
Bomb
Sprogmenį, kuris rastas netoli bagažo saugyklos ir kuriame buvo apie 300 gramų trotilo, pareigūnai specialia transporto priemone išvežė už miesto ir susprogdino.

"Geležinkelio stoties patrulis įprasto patikrinimo metu pastebėjo įtartiną paketą, kuris buvo išvežtas ir susprogdintas rentgeno prietaisu pastebėjus vielas ir laidus", - sakė policijos atstovas spaudai.

Kol kas nežinoma, kas ir kokiais sumetimais padėjo sprogmenį. Taip pat nežinoma, kaip jį ketinta susprogdinti ir ar šis incidentas yra susijęs su JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) vizitu Varšuvoje, įvyksiančiu penktadienį.

Lenkijoje kartais randama nedidelių sprogmenų, kurie dažniausiai siejami su nusikalstamų grupuočių tarpusavio kovomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.