aA
Lietuvos socialdemokratai piktinasi savo bendraminčių Europos Sąjungos valstybėse požiūriu į laisvą darbo jėgos judėjimą.
Antradienį Seime spaudos konferenciją surengęs opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Kęstutis Kriščiūnas pareiškė, jog ES socialdemokratai, pasisakydami už darbo jėgos apribojimus naujų narių piliečiams, pažeidžia viešai deklaruojamus socialdemokratų principus.

Pasak, jo visuose tarptautiniuose socialdemokratų ir socialistų renginiuose deklaruojami pagrindiniai principai - laisvė, lygybė ir solidarumas, tačiau grįžę į savo valstybes, ES šalių socialdemokratai juos užmiršta.

K.Kriščiūnas sakė bandysiąs inicijuoti diskusiją šiuo klausimu Europos Parlamente.

"Skaudu, kad naujosios ES narės bus diskriminuojamos, nors tokie apribojimai visiškai netaikomi Norvegijai, kuri nėra ES narė", - teigė K.Kriščiūnas, pažymėjęs, jog tokie diskriminaciniai apribojimai mažina pasitikėjimą ES.

Jis taip pat skeptiškai įvertino kai kurių ES valstybių pasiūlymą įdarbinti tam tikrų specialybių, pavyzdžiui kompiuterių specialistų, atstovus.

"Turi būti priimti visi arba niekas", - teigė parlamentaras.

Socialdemokrato nuomone, Lietuvos diplomatai turėtų siekti, kad apribojimai laisvam darbo jėgos judėjimui nebūtų taikomi viso Baltijos regiono valstybėms.

"Jei vieni gina savo darbo rinką, tai kiti turi teisę ginti savo teises ir interesus. Jei kapitalas ir finansai juda, kodėl to negali daryti žmonės? Nedalinkime Europos į dvi dalis ir nestatykime naujos sienos", - ragino jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.