aA
"Audi 80"
"Audi 80"
Apie 19 valandą, kai vyko lenktynių nugalėtojų apdovanojimo ceremonija, Kačerginės gyventojo 23 metų Viliaus Venskutonio vairuojamas automobilis "Audi 80" įvažiavo į minią.

Trys žmonės buvo sužaloti.

V.Venskutoniui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - alkoholio koncentracija jo kraujyje viršijo 3 promiles.

Praėjusį sekmadienį Nemuno žiede vyko atvirosios Rytų Europos motociklų žiedinių lenktynių taurės varžybos, taip pat Baltijos šalių, Lietuvos ir Latvijos čempionatų etapai.

Motociklininkų treneris Romualdas Petkevičius pasakojo pastebėjęs atlekiantį automobilį, tačiau manė, kad į apdovanojimų ceremoniją atskuba kas nors iš lenktynių organizatorių.

Mašina važiavo tiesiai į R.Petkevičių, tačiau šis suspėjo atšokti į šalį. Tuomet "Audi 80" įsirėžė į invalido vežimėlyje sėdėjusį 33 metų Saulių Vaičiulį.

Šis sportininkas treniruočių metu susižalojo pernai. Kaunietis iškrito iš suknežinto vežimėlio, susižalojo rankas ir kojas.

"Atrodė, kad automobilio vairuotojas net nemato, kas vyksta aplink jį. Žmonės vos spėjo trauktis nuo grėsmingai artėjančios mašinos", - pasakojo R.Petkevičius.

Antrąja girto vairuotojo auka tapo sekmadienį motociklų lenktynėse dalyvavęs 29 metų Tadas Garšva. Jis nesuspėjo pasitraukti iš kelio V.Venskutonio vairuojamam automobiliui.

Net parbloškęs antrą žmogų V.Venskutonis nesustojo. Jis dar pasisukiojo minioje, o vėliau pasuko į Kačerginės gyvenvietę, kur gyvena kartu su tėvais.

Bėglį persekiojo R.Petkevičius ir dar du žmonės. Vienas verslininkas miško keliukais V.Venskutonį vijosi prabangiu "Mercedes-Benz" automobiliu maždaug 110 kilometrų per valandą greičiu.

R.Petkevičius teigė matęs, kad "Audi 80" vairuotojas jau Kačerginės prieigose parbloškė dar vieną žmogų, prie kurio pribėgo praeiviai. Šis sužeistasis į policiją nesikreipė.

"Lietuvos rytas"