aA
Daugiau kaip pusė transseksualių vyrų ir moterų yra kairiarankiai ir tai neatitinka bendros tendencijos visuomenėje, kurioje didžioji dauguma žmonių yra dešiniarankiai, pareiškė psichiatrijos profesorius.
Londono Imperatoriškojo koledžo profesorius Richardas Greenas, išstudijavęs 500 transseksualų - 400 vyrų ir 100 moterų - taip pat nustatė, kad jų pirštų antspaudai turi daugiau vagelių.

Pristatydamas savo tyrimo išvadas Karališkojo psichiatrų koledžo kasmetiniame susitikime Edinburge, jis teigė: "Šis tyrimas - tai dar vienas žingsnis atskleidžiant paslaptį - baimę būti įkalintam svetimame kūne."

Beje, Toronto universiteto mokslininkai, neseniai atlikę panašų tyrimą, taip pat yra įsitikinę, kad kairiarankiškumas yra labiau būdingas homoseksualams.

Profesoriaus Greeno nuomone, polinkiai į dešiniarankiškumą ar kairiarankiškumą bei pirštų antspaudai susiformuoja per 15 savaičių nuo apsivaisinimo ir priklauso nuo testosterono, lytinio hormono, kiekio.

Be to, pastebėta, kad transseksualai paprastai turi keletą vyresnių brolių ir daugiau dėdžių bei tetų iš motinos pusės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.