aA
Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininko pavaduotojas Linas Vainius sakė BNS, kad pikete dalyvauja apie 20 žaliųjų, prie kurių prisidėjo keli šimtai vietos gyventojų.

Tuo tarpu Akmenės savivaldybės tarnautojai teigė, kad prie pastato susirinko apie 40 protestuotojų, kurių gretas dar išretino apie pusę dešimtos ryto prasidėjęs lietus.

Žalieji baiminasi, kad ketvirtadienį "Akmenės cemente" prasidėsiantis senų padangų deginimas labai neigiamai atsilieps žmonių sveikatai.

Numatoma, jog per kelias paras bus sudeginta apie 50 tonų padangų drožlių.

Žaliųjų žiniomis, šiam eksperimentui pasiteisinus, "Akmenės cementas" planuoja 20 proc. cemento gamybai naudojamo mazuto pakeisti senomis padangomis ir taip išspręsti dalį savo ekonominių problemų.

Aplinkos ministerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad tik tinkamai įvertinus eksperimentinio padangų deginimo rezultatus ir supažindinus su jais suinteresuotas institucijas bei visuomenę, bus galima priimti sprendimą dėl pramoninio padangų deginimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.