aA
Praeitais metais spalio mėnesį "Compaq" pristatė švelniai tamsios mėlynos spalvos "Presario 3500" asmeninį kompiuterį. Po 8 mėnesių kompanija tyliai nutraukė šių kompiuterių pardavimą. Jie bus tiekiami tik Japonijos rinkai ir niekur daugiau.
Šių kompiuterių "mirtis" sutampa su "Compaq" varžovo "Dell Computer" spalvingo "WebPC" kompiuterio gamybos nutraukimu.

Abu kompiuteriai, primenantys kompanijos "Apple" gaminamus "iMac" dėl savo "viskas vienoje vietoje" (all-in-one) dizaino, buvo skirti sustiprinti kompanijų pozicijas kompiuterių rinkoje.

Analitikų teigimu, pirkėjams labiau rūpėjo kas yra kompiuterio dėžės viduje, o ne kaip atrodo jo išorė. Brangiau kainuodami nei įprasti kompiuteriai, jie nesuviliojo pirkėjų. Stilius galbūt gali būti pardavinėjamas Japonijoje, tačiau ne Šiaurės Amerikoje. Pirkėjų pomėgius rodo ir pastaruoju metu mažėjantys populiariojo “iMac” pardavimai.

"Presario 3500" pasitraukimas sutapo su IBM netrukus rinkoje išleidžiamu kompiuteriu "NetVista". Jis pasižymi panašiu dizainu bei taip pat turi daugelį pirkėjų savo kaina atbaidantį skystųjų kristalų (LCD) monitorių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.