aA
Penkios darbo grupės šią savaitę bandys gelbėti valdančiąją koaliciją, derindamos liberalų ir socialliberalų pozicijas esminiais klausimais. Tai buvo nuspręsta pirmadienį per Naujosios politikos koalicijos partnerių - Lietuvos liberalų sąjungos, Naujosios sąjungos (socialliberalų), Centro sąjungos - lyderių pietus. Partijų vadovai susitiko Vyriausybės rūmuose.
Koalicijos partnerės Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos atstovas koalicijos pietuose nedalyvavo.

Kaip po posėdžio sakė liberalų lyderis premjeras Rolandas Paksas, buvo sutarta iš koalicijos partijų atstovų sudaryti darbo grupes, kurios derins partnerių pozicijas mokesčių ir pensijų reformų, žemės grąžinimo, "Mažeikių naftos" likimo bei "Lietuvos dujų" privatizavimo.

Pastaruoju metu liberalų ir socialliberalų nuomonės šiais klausimais skiriasi.

"Pagal darbo grupių rezultatus mes nuspręsime, kiek mes esame artimi", - sakė R.Paksas. Grupės posėdžiaus iki kito pirmadienio.

Į pastebėjimą, jog socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas planuoja šią savaitę susitikti su socialdemokratų partijos pirmininku Algirdu Brazausku, R.Paksas atsakė pats dažnai su juo susitinkąs.

Socialliberalų lyderis A.Paulauskas iš susitikimo išvyko dar jam nepasibaigus. Jis teigė, jog vyksta į posėdį Seime. A.Paulauskas žurnalistams sakė, jog koalicija dirbs kartu, jei bus surastos vienodos pozicijos esminiais klausimais.

"Buvo prieita išvada, kad mūsų pozicijos labai artimos, bet jose yra ir daug skirtumų", - sakė A.Paulauskas.

Koalicijos partnerių centristų lyderis Kęstutis Glaveckas žurnalistams sakė, jog pietų metu nebuvo svarstoma galimybė įsilieti į dabartinę koaliciją socialdemokratams.

"Kol šita koalicija yra gyva - o ji yra gyva, - tai klausimai apie jos mirtį yra pernelyg ankstyvi", - sakė K.Glaveckas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.