aA
Ministerijos neigiamai vertina Seimo nario Vytauto Landsbergio projektą, kuriuo siūloma 5 procentus nuo gaunamų iš privatizavimo lėšų atskaityti į SSRS deportuotų asmenų grįžimo į Tėvynę fondą, ir siūlys Vyriausybei jam nepritarti. Projektą numatyta svarstyti trečiadienio Vyriausybės posėdyje.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
© "Lietuvos žinios"
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nuomone, pagrindinis šio fondo finansavimo šaltinis turėtų būti užsienio valstybės, padariusios žalą Lietuvai okupacijos metais. Būtent tokio fondo steigimas ir yra numatytas įstatyme "Dėl SSRS okupacijos žalos atlyginimo".

Be to, parlamentarui primenama, jog nuo 1992 metų iš įvairių šaltinių yra skiriama lėšų politinių kalinių ir tremtinių aprūpinimui butais, socialinei paramai. Per pastaruosius metus šioms reikėms iš įvairių šaltinių skirta beveik 65 mln. litų, iš jų maždaug 8 mln. litų - socialinei paramai.

ELTA primena, kad visos Privatizavimo fondo lėšos pagal įstatymus jau yra paskirstytos - 2/3 gyventojų santaupoms atkurti ir Rezerviniam fondui sudaryti, iki 1/3 - Vyriausybės programoms įgyvendinti.

Iš Privatizavimo fondo 1999 - 2000 metais Politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimos narių sugrįžimo į Lietuvą ir jų aprūpinimo programai įgyvendinti skirta 3,4 mln. litų. Šiemet šiai programai numatyta iš valstybės biudžeto skirti 2,7 mln. litų, o iš valstybės vardu gaunamų paskolų - 1 mln. litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.