aA
Lietuvos paviljono slenkstį peržengęs 36 metų Zhang Huiguo tapo trismilijonuoju mūsų šalies paviljono lankytoju pasaulinėje parodoje „Expo 2010“. Per tris mėnesius paviljoną aplankiusių žmonių skaičius prilygsta visos Lietuvos gyventojų skaičiui. Tikimasi, kad per pusmetį Šanchajuje vykstančioje parodoje Lietuvos paviljone iš viso apsilankys 5-6 mln. lankytojų.
Zhang Huiguo
Zhang Huiguo

Trismilijonasis Lietuvos paviljono lankytojas buvo pasitiktas skambant Marijono Mikutavičiaus dainai „Trys milijonai“. Jubiliejiniu lankytoju tapęs vyras prisipažino, kad Lietuvos paviljonas yra antrasis po Tuniso, kurį jis aplankė kartu su šeima atvykęs į Expo parodą. Mūsų šalies paviljoną vyras išsirinko, nes verslo reikalais keletą metų gyveno Kirgistane ir nuo to laiko visos posovietinės šalys jam kelia nostalgiją. Apsisukęs ant „Stebuko“ plytelės į norų dėžę vyras įmetė lapelį su svajone atvykti į Lietuvą ir pradėti ten savo verslą.

Ypatingam Lietuvos paviljono svečiui buvo įteikti specialūs trismilijonojo lankytojo marškinėliai ir 2011 m. Europos krepšinio čempionatui skirtas krepšinio kamuolys.

Trijų milijonų lankytojų pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ taip pat jau sulaukė Rusija, JAV, Ispanija, Turkija, Australija, Prancūzija. Lietuvos kaimynė Latvija, kuri kasdien sulaukia apie 12 tūkst. lankytojų, skelbia per 3 mėn. iš viso sulaukusi apie 700 tūkst. lankytojų, Estija – daugiau kaip 1,3 mln.

Kasdien Lietuvos paviljone apsilanko apie 37 tūkst. lankytojų. Daugiausiai iki šiol mūsų šalies paviljone per vieną dieną yra apsilankę 55 tūkst. žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.