aA
Maskvoje ir Sankt Peterburge šeštadienį, liepos 31 dieną, vyko nesankcionuotos opozicijos akcijos, skirtos Rusijos Konstitucijos 31-ajam straipsniui ginti, kuriose dalyvavo šimtai žmonių.
Maskvoje ir Sankt Peterburge per opozicijos „31-osios akciją" sulaikyta keliasdešimt žmonių
© AFP/Scanpix

Kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, opozicijos vertinimais, vien akcijoje Triumfo aikštėje Maskvoje dalyvavo daugiau kaip 500 žmonių.

Prasidedant mitingui Triumfo aikštėje milicija sulaikė vieną judėjimo „Solidarumas" lyderių Borisą Nemcovą ir „Kairiojo fronto" lyderį Sergejų Udalcovą.

Milicijos duomenimis, iš viso per opozicijos akciją Maskvoje buvo sulaikyti 82 žmonės.

Remiantis pranešimais iš Sankt Peterburgo, prie metropoliteno stoties „Gostinyj dvor" buvo sulaikyti daugiau kaip 60 akcijos „Strategija-31" dalyvių.

Apie 22 val. Maskvos laiku B.Nemcovas, S.Udalcovas ir kiti sulaikytieji Triumfo aikštėje išėjo iš Tverės vidaus reikalų skyriaus.

Kaip žurnalistams nurodė B.Nemcovas, jį mėginama apkaltinti „nepaklusnumu milicijos darbuotojams", už kurį gresia 15 parų arešto.

Akcija ir piketai Konstitucijos 31-ajam straipsniui ginti vyko šeštadienį ir kituose Rusijos miestuose. Pranešama apie piketus ir mitingus Vladivostoke, Jekaterinburge, Kurgane, Stavropolyje, Čeliabinske ir Petrozavodske.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.