aA
Šalčininkuose sulaikytą 17 nelegalių migrantų grupę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai praėjusio šeštadienio vakarą perdavė Baltarusijos pasieniečiams. Nelegalai buvo perduoti per Varėnos rinktinės Šalčininkų pasienio kontrolės punktą, pirmadienį pranešė VSAT.
Praėjusį ketvirtadienį bendros VSAT Varėnos rinktinės pasieniečių ir Šalčininkų rajono policijos operacijos metu, bendradarbiaujant su Baltarusijos pasieniečiais, Šalčininkų mieste buvo sulaikyta 17-kos nelegalių migrantų grupė. Tarp sulaikytųjų - 9 vyrai, 2 moterys ir 6 vaikai. 12 nelegalių migrantų buvo iš Afganistano, 4 - iš Indijos, vienas - iš Pakistano.

Nustatyta, kad nelegalai Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto Šalčininkų rajone. Šiuos duomenis patvirtino ir Baltarusijos pasieniečiai.

Sulaikyti nelegalūs migrantai buvo uždaryti Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje, o vėliau perkelti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Sustiprėjus Lietuvos rytinės sienos apsaugai, sukūrus nelegaliai atvykusių asmenų nubaudimo bei išsiuntimo iš šalies procedūras, ji tapo vis mažiau patraukli kaip tranzito šalis nelegaliems migrantams iš Azijos šalių.

1996 metais pasienyje buvo sulaikytas 1551 nelegalus migrantas, 1997 metais - 1382, 1998 metais - 495, 1999 metais - 261, pernai - 100.

Šiemet Lietuvos pasienyje sulaikyti 36 nelegalai, iš jų - 12 Afganistano, 9 Pakistano, 5 Šri Lankos, po 4 - Vietnamo ir Indijos piliečius, po vieną - iš Tanzanijos ir Sudano.

Anksčiau nelegalai dažniausiai buvo sulaikomi prie Lietuvos ir Lenkijos sienos. Tačiau stiprinant Lietuvos sienos su Baltarusija apsaugą, vis daugiau nelegalų sulaikoma ir šiame pasienyje.

Iš šiemet sulaikytųjų pasienyje - 17 Baltarusijos pasienyje, pasienyje su Lenkija - tiek pat. Dar du nelegalus sulaikė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.