aA
Kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus kritiškai vertina dabartinę šalies laikyseną Rusijos atžvilgiu ir sako nesutinkąs su požiūriu, kad Maskvos politika pastaruoju metu iš esmės pasikeitė.
V.Adamkus: Rusijos politika tokia pat imperialistinė, kaip ir carų laikais
© A.Solomino nuotr.

Dvi kadencijas šaliai vadovavęs V.Adamkus sakė, kad jam yra nepriimtinas „susitaikėliškas požiūris". Prezidento nuomone, Lietuva dabar bijo atvirai kalbėti, kas vyksta ir pasakyti „griežtesnio žodžio" Rusijai.

„Nesutinku su mūsų dabartine pozicija. Ar dėl geresnio maisto šaukšto turime užmiršti 50 metų trukusią Lietuvos okupaciją? Ar turime pamiršti, kad dėl Rusijos vykdytos trėmimų ir žudymo politikos netekome šimtų tūkstančių savo tėvynainių", - interviu žurnalui IQ sakė V.Adamkus.

Anot jo, Lietuva „negali ignoruoti taikomo ekonominio šantažo". „Neturėtume šantažuojami klauptis ant kelių ir prisiimti klaidų", - sakė V.Adamkus.

Buvęs šalies vadovas sakė manąs, kad Rusija ir toliau vykdo imperialistinę politiką.

„Dabartinė Rusijos politika nė kiek nėra pakitusi: ji tokia pat imperialistinė, kaip ir carų laikais. Buvo carinė, vėliau - bolševikinė Rusija, o dabar ji viso labo pakeitė spalvą - iš raudonos į labai neaiškią", - interviu sakė V.Adamkus.

Jis sakė manąs, kad „visos Rusijos valdžios kalbos apie politinį demokratėjimą tėra priedanga naujoms rinkoms užkariauti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.