aA
Izraelio ir palestiniečių saugumo pareigūnai susitarė susitikti pirmadienį ir apsvarstyti ilgalaikių paliaubų planą su JAV Centrinės žvalgybos valdybos direktoriumi Džordžu Tenetu (George Tenet).
Dž.Tenetas (George Tenet), vaidinantis svarbų vaidmenį tarptautinės bendrijos pastangose nutraukti smurtą regione, su šalių atstovais turėjo susitikti sekmadienį, tačiau derybos buvo atidėtos. Tiesa, abiejų šalių pareigūnai pirmadienį pareiškė ketiną kiek vėliau šią dieną susirinkti Vakarų Kranto Ramalacho mieste.

Izraelis viešai teigiamai įvertino Dž.Teneto (George Tenet) pasiūlymą dėl paliaubų, tačiau palestiniečiai pareiškė abejonių dėl plano, kurio turinys viešai dar nebuvo paskelbtas.

"Dž.Tenetas (George Tenet) pasiūlė geriausią dalyką, jeigu ne idealiausią abiem šalims, norinčioms sudaryti tikras paliaubas", - sekmadienį žurnalistams sakė Izraelio užsienio reikalų ministras Šimonas Peresas (Shimon Peres).

Izraelio politiniai šaltiniai sakė, kad Izraelis teigiamai reagavo į pasiūlymus sutvirtinti birželio 2 dieną palestiniečių prezidento Jasiro Arafato (Yasser Arafat) paskelbtas paliaubas.

JAV, Europos Sąjunga (ES) ir Jungtinės Tautos (JTO) koordinuoja pastangas dėl smurto nutraukimo regione, kur nuo praėjusių metų rugsėjo, kilus palestiniečių sukilimui, jau žuvo beveik 600 žmonių.

Sekmadienį ES vadovai surengė atskiras derybas su A.Šaronu (Ariel Sharon) ir J.Arafatu (Yasser Arafat), JTO generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan) ruošiasi šią savaitę atvykti vizito į regioną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.