aA
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy penktadienį perspėjo, kad jo šalies pilietybė gali būti atimama iš užsienyje gimusių nusikaltėlių, kurie smurtauja prieš policininkus ir kitus viešuosius pareigūnus.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy
© Reuters/Scanpix

Prezidentas, kurio vyriausybės populiarumas nukentėjo dėl vieno pastarojo rinkimų kampanijos finansavimo skandalo, paskelbė planuojantis pateikti svarstyti drakoniškų saugumo įstatymų paketą, reaguodamas į smurto padidėjimą šalyje.

Anksčiau šią savaitę N.Sarkozy pagrasino deportuoti nusikaltusius Rytų Europos šalyse gimusius romų tautybės asmenis. Jis taip pat paragino sugriežtinti su pilietybe susijusius įstatymus kitų ne Prancūzijoje gimusių nusikaltėlių atžvilgiu.

"Pilietybė turėtų būti atimta iš kiekvieno užsienyje gimusio asmens, kuris tyčia sukelia pavojų policijos pareigūnui, kariui, žandarui arba bet kuriam viešajam pareigūnui", - pabrėžė N.Sarkozy.

Kalbėdamas rytiniame Grenoblio mieste, kuriame kelias pastarąsias savaites pasitaikydavo policijos ir ginkluotų riaušininkų susirėmimų, N.Sarkozy pareiškė, kad užsienyje gimusiems nepilnamečiams nusikaltėliams bus sunkiau įgyti pilietybę, sulaukus pilnametystės.

Prezidentas taip pat pažadėjo peržiūrėti socialinių išmokų, skiriamų Prancūzijoje gyvenantiems neregistruotiems imigrantams, sistemą.
Dėl pastarųjų šalies vadovo pareiškimų pasigirdo naujų kaltinimų, kad N.Sarkozy savo politikos kursą pakreipė labiau į dešinę, siekdamas nukreipti dėmesį nuo savo vyriausybės politinių rūpesčių.

BNS