aA
Prancūzė, kuri prisipažino nužudžiusi savo aštuonis naujagimius, jaučia palengvėjimą, kad buvo atskleista jos sąžinę slėgusi paslaptis, penktadienį sakė moters advokatas.
Prancūzė vaikžudė jaučia palengvėjimą, prisipažinusi dėl nužudymų
© Corbis

45 metų Dominique Cottrez buvo pareikšti kaltinimai nužudymu, kai policija ramioje kaimo vietovėje dviejose namų valdose aptiko į plastikinius šiukšlių maišus sudėtus kūdikių griaučius. Du maišai buvo užkasti sode, o kiti užversti ūkio rakandais garaže.

"Tai daugiau nebeslėgs jos sąžinės, ir tai yra tam tikras palengvėjimas", - sakė D.Cottrez advokatas Frankas Bertonas žurnalistams ir pridūrė, kad moteris po apklausos atrodė "pavargusi, išsekusi ir sugniuždyta".

F.Bertonas sakė, kad D.Cottrez bus atlikti psichologiniai testai, kurie padės išsiaiškinti, ar moteris visiškai suvokia savo veiksmus. Pasak advokato, gali būti, kad prokurorai "kiek paskubėjo" pareikšdami, jog moteris suprato, ką ji padarė.

Jis taip pat sakė, jog turint galvoje faktą, kad nužudymų virtinė prasidėjo prieš du dešimtmečius, gali būti, jog dėl senaties D.Cottrez bus teisiama tik dėl penkių ar šešių žmogžudysčių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.