aA
Anot sinoptikų, savaitgalis džiugins vasariškai šiltais orais, tačiau beveik visur galima tikėtis sulaukti lietaus. Orai mažai keisis ir kitos savaitės pradžioje. Pasak sinoptiko Vytauto Sakalausko, penktadienį atmosferos slėgis po truputį kils, tad lietaus tikimybė vis mažės.
Savaitgalis bus lietingas, bet šiltas
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

„Tačiau kai kur dar spės susiformuoti galingesni debesys, tikėtina, kad jų daugiau susikaups vakarinėje šalies dalyje. Tad čia vietomis trumpai palis, gali ir pagriaudėti“, – Lietuvos radijui sakė jis.

Pūs vidutinio stiprumo pietų vėjas, oras sušils iki 22 –27 laipsnių.

Sinoptiko teigimu, lietaus nepavyks išvengti ir šeštadienį: „ Trumpos liūtys nušniokš beveik visur. Dieną kai kur gali palyti ir smarkiai, pagriaudės“.

Pasak V. Sakalausko, naktį laikysis 13–18 laipsnių šiluma, dieną sušils iki 21–26 laipsnių. „Rytiniuose rajonuose, tuos, kurie pasuks prie ežerų, palepins ir 27 ar 28 laipsnių šiluma“, – pridūrė sinoptikas.

Panašūs orai bus ir pirmąją rugpjūčio dieną – sekmadienį kai kurių rajonų laukus vėl laistys lietūs. Naktį bus 13–18 laipsnių, o dieną – 22–27 laipsniai šilumos.

Anot sinoptiko pirmosiomis kitos savaitės dienomis orai taip pat mažai keisis. „Lietus pasirodys vos ne kasdien, o temperatūra bus panaši kaip ir šį savaitgalį – naktimis bus 13–18 laipsnių, o dienomis kils aukščiau 20 laipsnių“, – teigė V. Sakalauskas.

www.lrt.lt