aA
Lietuvos moksleivių komanda sužibėjo tarptautiniame debatų čempionate - finale ji užėmė pirmą vietą. Šią savaitę Nyderlanduose Lietuvos komanda pergalę išplėšė finale rezultatu 4:3 nugalėjusi Jungtinės Karalystės komandą.
Lietuvos komanda triumfavo tarptautiniame debatų čempionate
© A.Didžgalvio nuotr.

Lietuvos debatų centro vadovė Virginija Pakšienė BNS sakė, kad kova finale buvo labai įtempta. Ji pergalę įvertino kaip "iš viso nerealią".

Lietuvai atstovavo Julija Ravaitytė, Dovilė Venckutonytė ir Lukas Geležauskas. Jie atitinkamai užėmė ketvirtą, penktą ir septintą vietas geriausių kalbėtojų lentelėje.

Kaip pasakojo V.Pakšienė, Lietuvos komandai teko susitikti su Rumunijos, Nyderlandų, Izraelio, Čekijos ir galiausiai su Jungtinės Karalystės komandomis.

Finalinėje kovoje lietuviams teko oponuoti teiginiui, kad tam tikrais atvejais paaugliai turėtų būti teisiami kaip suaugusieji. Jų priešininkai turėjo apginti šį teiginį.

Iš viso čempionate dalyvavo 50 komandų iš viso pasaulio.

Užsiernio žiniasklaidoje pranešama, kad nemažai įtampos čempionate sukėlė Palestinos komandos atsisakymas rungtis su Izraelio atstovais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.