aA
JAV bendrovė “Mad Catz” kuria žaidimų vairalazdę, kuri skleis elektros impulsus. Nors oficialus pareiškimas dar nebuvo išplatintas, žurnale “New Scientist” jau pasirodė informacija apie naująjį įrenginį.
Nemažai šiuo metu naudojamų vairalazdžių gali pasigirti “Force feedback” funkcija. Žaisti žaidimus su tokiomis vairalazdėmis yra daug maloniau nei su standartinėmis. “BioForce” vairalazdė skleis elektros impulsus – tai idealus dalykas žaidžiantiems kovinius žaidimus.

Šios elektros iškrovos nesukels smarkaus fizinio skausmo (dėl to gamintojams greičiausiai būtų pateikta daugybė milijoninių ieškinių dėl sveikatos sužalojimo), tačiau bus pakankamai galingos, kad priverstų rankas drebėti ar išmesti vairalazdę. “Mad Catz” atstovas šiuos impulsus pavadino silpnais elektros stimulais.

Kaip veiks naujoji vairalazdė? Vartotojas turės užsidėti du elektrodus ant rankų ir kiekvieną sykį, kai valdomas veikėjas praleis smūgį, žaidėją “nukrės” elektra (16 miliamperų stiprumo srovė iš trijų 1,5 volto įtampo baterijų). Nors tai ir skamba truputį bauginančiai, naujajai vairalazdei prognozuojama sėkmė.

“Mad Catz” tikisi, kad žaidimų kūrėjai pradės kurti žaidimus, specialiai pritaikytus žaisti naująja vairalazde.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.