aA
Policija prašo generalinio prokuroro kreiptis į Seimą, kad greitį viršijusiam parlamentarui Vincui Babiliui būtų panaikinta neliečiamybė. Tačiau 165-ių kilometrų per valandą greičiu lėkęs Seimo narys nuo bausmės gali išsisukti, skelbia LNK "Žinios".
Policija prašo gen. prokuroro kreiptis į Seimą, kad V.Babiliui būtų panaikinta neliečiamybė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kelių policijos valdyba jau išsiuntė kreipimąsi generaliniam prokurorui, kad jis prašytų Seimo panaikinti teisinę neliečiamybę „kelių ereliu“ jau pramintam Seimo nariui, Tautos prisikėlimo partijos atstovui Vincui Babiliui. Greitkelyje Vilnius – Kaunas net 165 km/h greičiu neva pas odontologą lėkusiam parlamentarui gresia ne tik bauda bei netekti vairuotojo pažymėjimo, bet ir areštas. Todėl Seimas turi leisti suvaržyti jo laisvę.

“Spręsim, kai gausim medžiagą tuo klausimu, kol kas aš neturiu jokios informacijos, išskyrus, kuri yra skelbiama viešai”, - teigia Darius Valys, generalinis prokuroras.

Parlamentaras sako pats prašysiantis kolegų panaikinti jo neliečiamybę.

“Kai tik sesija prasidės, aš padarysiu pareiškimą, ir prašysiu, kad panaikintų”, - sako Vincas Babilius, Seimo narys.

Seimo pirmininkė pareiškė norinti, kad parlamentaras būtų baudžiamas kaip „eilinis“ pilietis, tačiau nemananti, kad neliečiamybė jam turėtų būti panaikinta.

“Tai jis kaip eilinis Lietuvos pilietis ir turi atsakyti, už KET pažeidimą, ar nubausti, ar teises atimti, ar kažką, pagal taisykles, kurias jis pažeidė. Bet Konstitucijos, manau, jis nepažeidė”, - sako I.Degutienė.

“Šiuo atveju mes privalome kreiptis į Generalinį prokurorą, kuris kreiptųsi į Seimą. Be abejo, yra tokia galimybė, kad Seimas gali ir neduot sutikimo...”, - teigia Darius Šalomskas, Administracinės veiklos skyriaus viršininkas.

Nepanaikinus neliečiamybės birželį nuo bausmės už viešosios tvarkos pažeidimus išsisuko per homoseksualų paradą neramumus kėlę Petras Gražulis ir Kazimieras Uoka.

LNK