aA
Dratharų veislės šunį iš nelegaliai laikomo medžioklinio šautuvo nušovęs 45 metų Vilniaus gyventojas Janas Radzevičius išvengė kalėjimo – Vilniaus rajono apylinkės teismas anksčiau neteistam vyrui skyrė lygtinę 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. „Tai – mano gyvenimo klaida“, - prisipažino dėl žiauraus elgesio su gyvūnais nuteistas vienoje bendrovėje šaltkalviu dirbantis vyras.
Janas Radzevičius
Janas Radzevičius
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Vilniaus rajono apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad iš nelegaliai laikomo lygiavamzdžio dvivamzdžio šautuvo Vokiečių dratharų veislės šunį nušovęs J. Radzevičius taip pat turės sumokėti 7 MGL (910 Lt) baudą. Be to, per 5 mėnesius jis į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą papildomai turės sumokėti 5 MGL (650 Lt).

Valstybės kaltinimą palaikiusi Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorė J. Radzevičiui siūlė skirti pusės metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau bylą pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs teismas pabrėžė, kad baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyriškis nusikalto pirmą kartą, nuoširdžiai gailisi dėl padaryto nusikaltimo ir pripažino savo kaltę.

Teismas nustatė, kad birželio 25-osios rytą, apie 10.15 val. iš šautuvo paleido keturis šūvius į šunį, šis iš karto nudvėsė.

J. Radzevičius teisme pasakojo, kad per Jonines buvo atvažiavęs pas motiną, gyvenančią Vilniaus rajone, Paberžės seniūnijoje, Kudrių kaime. Birželio 25-osios rytą jis namuose išgirdo cypiantį savo šunį, todėl išėjo į lauką. Čia jis pamatė, kaip jo motinos augintinį užpuolė anksčiau nematytas šuo.

Kaltinamasis sakė, kad iš namų atsinešė nelegaliai laikomą šautuvą ir norėdamas pagąsdinti svetimą šunį porą kartų iššovė (vėliau nustatyta, kad šauta keturis kartus), o šautuvą nunešė į verandą.

„Viskas įvyko labai greitai“, – teisme teisinosi vyriškis.

Kai netrukus į jo kiemą atbėgo pas kaimynus svečiavęsis vyriškis, prisistatęs šuns šeimininku, J. Radzevičius išsigando ir šautuvą bei keturias tūteles išmetė į šalia esantį tvenkinį.

Nušauto šuns šeimininkas apie įvykį iš karto pranešė policijai. J. Radzevičius savo kaltės neneigė ir net ištraukė iš tvenkinio šautuvą bei tūteles.

J. Radzevičius teisinosi nežinojęs, kad reikalingas leidimas laikyti ginklą namuose – esą po tėvo mirties 2007-aisiais jis palėpėje radęs šautuvą, kurį laikė namuose.

„Tai – mano gyvenimo klaida, net nesupratau, kaip čia taip atsitiko, aš tik norėjau šunį pagąsdinti, – DELFI aiškino J. Radzevičius. – Ir ginklą galėjau legalizuoti, tačiau kažkaip nepagalvojau. Iš tikrųjų dėl viso šio įvykio labai gailiuosi – visą savaitę net negalėjau užmigti. Bet su šuns šeimininku susitaikiau, atlyginau jam žalą – 3 tūkst. Lt, jis man nebeturi jokių pretenzijų“.

Ketvirtadienį paskelbtą nuosprendį nuteistasis dar galės apskųsti apeliacine tvarka, tačiau greičiausiai šia teise nepasinaudos – jį tenkino, kad teismas jam skyrė švelnesnę nei numatyta įstatyme bausmę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.