aA
Šiaurinėje Prancūzijoje viena slaugė ketvirtadienį prisipažino nužudžiusi iš viso aštuonis savo naujagimius, pranešė pareigūnai.
Prancūzė motina prisipažino nužudžiusi aštuonis savo naujagimius
© Corbis

Duė miesto prokuroras Ericas Vaillant'as sakė, kad 45 metų Dominique Cottrez buvo pateikti kaltinimai dėl vaikžudystės, kai ji pasakė policijai "nenorėjusi daugiau vaikų ir nenorėjusi kreiptis į gydytoją, kad šis skirtų kontraceptinių priemonių".

To paties amžiaus D.Cottrez vyras Pierre'as Marie Cottrez buvo paleistas, kai pareiškė nieko nežinojęs apie kūdikių nužudymą.
Šie nusikaltimai buvo išaiškinti, kai policija Viler o Tertro kaime dviejose vietose rado į plastikinius maišus sudėtus naujagimių griaučius.

D.Cottrez, kuri dėl savo antsvorio sugebėdavo nuslėpti savo nėštumus nuo aplinkinių, gali būti nuteista kalėti iki gyvos galvos.

Kai kuriose ankstesnėse Prancūzijoje nagrinėtose vaikžudystės bylose motinos neigdavo buvusios nėščios ir nepripažindavo visos atsakomybės už savo veiksmus, tačiau E.Vaillantas nurodė, jog D.Cottrez pripažino "puikiai suvokusi" savo būklę.

Tuo tarpu sukrėsti Viler o Tertro kaimo gyventojai nešė gėles ir degino žvakutes prie dviejų namų, kur policija per kelias pastarąsias dienas rado aštuonių kūdikių palaikus.
Prokurorai šią bylą vadina kruviniausiu iš Prancūzijoje išaiškintų vaikžudystės atvejų, kurių pastaruoju metu užfiksuota gana gausiai.

Kaltinamoji dirbo slauge, o jos vyras - statybų sektoriuje. Sutuoktiniai yra gerbiami Viler o Tertro, kuriame gyvena apie 700 žmonių, bendruomenės nariai ir priklauso kaimo tarybai.
"Jis jau trečią kadenciją yra taryboje. Anksčiau jis savanoriškai dirbo bendruomenėje. Jis yra gerbiamas žmogus", - žurnalistams sakė vietos meras Patrickas Mercier.
Pasak mero, tarybos nario žmona buvo labiau užsisklendusi ir retai dalyvaudavo bendruomeniniame gyvenime.

"Niekas nieko nežinojo", - sakė sukrėstas P.Mercier.

Sutuoktiniai buvo suimti antradienį, o visą trečiadienį buvo apklausiami. Policijos pareigūnai su pėdsekiais šunimis apieškojo dvi namų valdas, kai vienos jų nauji savininkai pranešė radę sode dviejų kūdikių kaulus. Tas namas anksčiau priklausė D.Cottrez tėvams.

Vėliau buvo apieškoti dabartiniai sutuoktinių namai kitoje kaimo pusėje, kur buvo rasti dar šešių naujagimių palaikai, vienas kaimo tarybos narys sakė žurnalistams.

Prie vieno iš namų budėjo žandarai, o kūdikių palaidojimo vieta buvo aptverta plastikine juostele.
"Galvoju apie visus pasaulio vaikus. Galvoju apie visus vaikus, kurie neprašė būti pagimdyti ir po kelių valandų buvo išmesti", - sakė vietos kunigas Robertas Meignotte'as.

"Esu labai nuliūdęs. Kiekvieną sekmadienį 17 parapijos kaimų pakrikštiju po penkis vaikus. Vaikai neišmetami sudėjus į didelį krepšį. Tai nesuvokiama", - pridūrė dvasininkas.

"Aš tebesu sukrėstas", - sakė Viler o Tertro buvęs meras Danielis Collignonas, kuris savo kaimą vadino labai ramiu.
Sutuoktiniai Cottrez šiame kaime gyveno 15 metų ir turi dvi suaugusias dukras, kurios pačios yra susilaukusios vaikų, pasakojo vietos gyventojai.

Neseniai Prancūzijoje buvo išaiškinta virtinė panašių vaikžudystės atvejų.
Anksčiau šiais metais šalies šiaurės vakaruose viena motina buvo nuteista už šešių savo naujagimių nužudymą. Moteris jų lavonus buvo paslėpusi savo namo rūsyje.

Didelio atgarsio taip pat sulaukė Veronique Courjault byla: ši moteris pernai birželį buvo nuteista trijų naujagimių nužudymo. Pirmuosius du berniukus ji slapta pagimdė ir pasmaugė, kai gyveno Pietų Korėjoje, o trečiasis naujagimis buvo nužudytas Prancūzijoje ir paslėptas šaldiklyje.