aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai kaltinamojo akto surašymui ir atidavimui teisminiam nagrinėjimui 11 tomų bylą, kurioje devynių asmenų organizuotos grupės nariams pareikšti įtarimai padarius 18 nusikaltimų.
Juvelyrikos parduotuvių plėšikų gaujoje buvo ir 3 vaikai
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Tik vienas iš šių įtariamųjų, kurių amžius nuo 16 iki 34 metų, ankščiau nebuvo teistas. Tyrimo metu nustatyta, kad 2009 m. spalio mėn. Vilniuje piliečiai J. B. (gim. 1987 m.) ir O. V. (gim. 1989 m.) subūrė organizuotą grupę ginkluotiems plėšimams vykdyti, kuriai vadovavo ir kruopščiai planavo nusikaltimus, praneša sostinės policija.

Organizuotos grupės nariai buvo pasiskirstę vaidmenimis, į jų veiklą įtraukti ir trys nepilnamečiai.

Pareigūnai nustatė, kad per 2009 m. lapkričio mėnesį ši organizuota grupė vykdė ginkluotus plėšimus Vilniuje, iš juvelyrikos parduotuvių, esančių Savanorių pr., V. Šopeno ir Trakų gatvėse. Du kartus pasikėsino apiplėšti juvelyrikos parduotuves Kęstučio ir Trakų gatvėse. Visų šių nusikaltimų metu įtariamieji buvo su kaukėmis ir ginkluoti.

Į parduotuves jie įsibraudavo darbo metu, grobė aukso dirbinius. Plėšimai trukdavo vos keletą minučių, po to įtariamieji sprukdavo automobiliais iš anksto numatytu maršrutu. Vėliau transporto priemonę sudegindavo.

Pareigūnams pavyko išaiškinti ir kitus grupuotės įvykdytus nusikaltimus – neteisėtas šaunamojo ginklo laikymas, chuliganizmas, vagystės, turto sugadinimas.

Grupės organizatoriai ir dalis nusikaltimų vykdytojų suimti, teismo laukia tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų, už vaikų įtraukimą į nusikalstamą veiką – baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.