aA
Ketvirtadienį Pakistanas gedi didžiausios šalies istorijoje lėktuvo katastrofos aukų, praneša BBC.
Privačiai oro linijų bendrovei „Airblue“ priklausęs orlaivis „Airbus A321“ sudužo netoli sostinės Islamabado, žuvo visi skridę 152 žmonės. Kol kas rasta 115 kūnų.
Pakistanas gedi didžiausios šalies istorijoje lėktuvo katastrofos aukų
© AFP/Scanpix

Pakistano premjeras Yousufas Raza Gilanis ketvirtadienį paskelbė visuotinį gedulą, nurodyta visoje šalyje iškabinti pusiau nuleistas vėliavas.

Lėktuvas rėžėsi į tarpeklį tarp dviejų uolų, tad dėl sunkiai prieinamos vietovės ir prasto oro sudėtinga vykdyti paieškas.

Žuvusiųjų kūnai stipriai sumaitoti, todėl siekiant nustatyti aukų tapatybę, bus atliekami DNR tyrimai.

Gelbėtojas Dawaras Adnanas teigė agentūrai AP: „Randu vien kūnų dalis. Siaubingas vaizdas.“

Iki šiol nustatytos 46 žuvusiųjų tapatybės. Tarp jų – du amerikiečiai.
Tyrėjai tebeieško lėktuvo savirašių prietaisų. Gandai, kad vadinamosios juodosios dėžė rastos, nepasitvirtino.

BBC korespondentas Aleemas Maqboolas praneša, kad pastarosiomis dienomis dėl prasto oro atšaukti daugelis skrydžių populiariu maršrutu Karačis – Islamabadas. Anot jo, jau kyla klausimų, kodėl lėktuvui leido skristi ir ar nebuvo įmanoma išvengti katastrofos.

Piktinamasi ir „Airblue“ reakcija.„Negavome jokios informacijos. Tik įdavė į rankas žuvusiųjų sąrašą“, – teigė artimo žmogaus netekusi Zulfiqar Qadri.

Oro linijų bendrovės atstovas Raheelis Ahmedas teigė, jog avarija – tragiškas incidentas ir kad lėktuvas iki šiol nebuvo gedęs.

„Airbus“ pradėjo naudoti lėktuvą 2006 m. sausį, jis buvo nuskridęs apie 34 tūkst. valandų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.