aA
Generalinis prokuroras Darius Valys į savo pavaduotojus siūlo Kauno rajono apylinkės prokuratūros vyriausiąjį prokurorą Tomą Staniulį. Ketvirtadienio rytą įvyko prezidentės Dalios Grybauskaitės, D. Valio ir jo teikiamo kandidato į į pavaduotojus T. Staniulio susitikimas.
Tomas Staniulis
Tomas Staniulis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prezidentė artimiausiu metu ketina apsispręsti dėl jo skyrimo.

T. Staniulis teisininko profesinę kvalifikaciją įgijo Vilniaus universiteto Teisės fakultete. 35-erių metų teisininkas prokuroro karjerą pradėjo 1998 metais stažuodamasis Prienų rajono apylinkės prokuratūroje.

1999 m. T. Staniulis buvos paskirtas Prienų rajono apylinkės prokuroru, vėliau - Kauno apygardos prokuratūros Prokurorinės veiklos kontrolės skyriaus prokuroru, 2003 metais teisininkas dirbo Pirmojo (Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriaus prokuroru.

Nuo 2006-ųjų liepos 10 dienos T. Staniulis vadovauja Kauno rajono apylinkės prokuratūrai.

D. Valys jau turi vieną pavaduotoją. Prezidentė D. Grybauskaitė liepos 12-ąją generalinio prokuroro pavaduotoju paskyrė Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorą 35-erių metų Darių Raulušaitį.

Prokuratūros įstatymas numato, kad generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Kandidatas: prokuratūra turi būti atviresnė ir demokratiškesnė

Antruoju generalinio prokuroro pavaduotoju siūlomas Kauno rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis sako, kad prokuratūrą norėtų paversti demokratiškesne ir atviresne sistema.

"Prokuratūros sistema turėtų atviriau žiūrėti į nukentėjusį žmogų, labiau ginti viešąjį interesą. Turėtume būti labiau demokratiškesni ir atviresni visuomenei", - po susitikimo su prezidente sakė T.Staniulis, vadovaujantis Kauno rajono apylinkės prokuratūrai.

Prieš kelias dienas 35 metų gimtadienį šventęs kandidatas, kurį prezidentei pristatė generalinis prokuroras, teigė, kad sudėtingą situaciją prokuratūroje vertina kaip didelį asmeninį iššūkį.

"Šiandieninė sudėtinga situacija prokuratūros atžvilgiu. Tai labai didelis asmeninis iššūkis. Asmeniškai suprantu kaip pareigą. Manau, kad keldamas tam tikras problemas ir jų sprendimo būdus galiu šioje struktūroje padaryti tam tikrus teigiamus poslinkius", - sakė kandidatas.

Jis teigė, kad daugiausia dirbo su sunkiomis ir labai sunkiomis bylomis, daugiausia dėl nužudymų kaimo vietovėse.

"Rezultatai pasiekti geri, reputacija nepriekaištinga, kolegų atsiliepimai taip pat labai geri", - motyvus siūlyti T.Staniulį vardijo generalinis prokuroras D.Valys. Jis teigė jau anksčiau asmeniškai pažinojęs kandidatą.

Po susitikimo prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys sakė, kad "kandidatas turi nemažai šansų, bet prezidentė apsispręs artimiausiu metu".

Anot L.Balsio, šalies vadovė reikalauja, kad prokuratūra labiau "tarnautų žmogui, gintų viešąjį interesą, o ne būtų vien baudžiamoji institucija".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.