aA
Artėjant Jūros šventei jos organizatoriai perspėja, kad Klaipėdos centre automobilių eismas bus draudžiamas. Tikimasi, kad į uostamiestį gali atvykti apie pusę milijono žmonių, tad išvengti nepatogumų nepavyks, rašo „Lietuvos žinios“.
Jūros šventėje prognozuojamos spūstys
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

Penktadienį prasidėsianti Jūros šventė rengiama 51 kartą. Šįsyk pagrindinis jos akcentas - muzika, tad ji bus atliekama beveik visose senamiesčio gatvėse. 107 renginiuose dalyvaus per tūkstantį atlikėjų.

Daugiausia galvos skausmo šventės organizatoriams ir pareigūnams kelia kruizinių laivų terminale vyksiantis britų atlikėjo Mikos koncertas. Į jį turėtų suplūsti apie 15 tūkst. žiūrovų iš visos Lietuvos. "Dauguma atvažiuos automobiliais. Mes dar net nesvarstėme, kur jie galėtų būti statomi. Iš anksto perspėjame, kad miesto centre eismas bus uždraustas", - pažymėjo viešosios įstaigos "Jūros šventė" direktorius Remigijus Mockus.

Kadangi britų atlikėjo koncertas bus mokamas, pašaliniai asmenys į kruizinių laivų terminalą negalės patekti. Terminalo krantinėse nesišvartuos ir keltai, plukdantys per Kuršių marias. Keltai plauks iš Naujosios perkėlos, tad kelionės jais pailgės. Į Naująją perkėlą ir atgal keleiviai autobusais bus vežami nemokamai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.