aA
Finansų ministrės Ingridos Šimonytės raginimai valstybės institucijoms parodyti pilietinę poziciją ir kitąmet mažinti savo finansinį apetitą labiau nei šiemet kol kas – tik šauksmas tyruose, rašo „Lietuvos rytas“. Seimas nenori veržtis diržo nė per vieną skylutę.
Seimas susiveržti diržo nenori
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Parlamento valdininkai planuoja, kad kitų metų Seimo biudžetas būtų toks pat kaip ir šiemet, o kai kurioms reikmėms norėtų išleisti daugiau pinigų.

Tokie planai išdėstyti Seimo kanceliarijos parengtame kitų metų parlamento biudžeto projekte. Jis šiomis dienomis turi būti pateiktas Seimo valdybai, o vėliau – Finansų ministerijai.

Pagal šį projektą, Seimas kitais metais turėtų išleisti tiek pat, kiek ir šiemet – 81,8 milijono litų. Pačių valdininkų akimis žiūrint, tokie planai – puikiausias taupymo pavyzdys.

Mat anksčiau Seimas susiplanuodavo keliolika ar net keliasdešimt milijonų litų didesnius ateinančių metų biudžetus, o po to skųsdavosi ir piktindavosi, kai Finansų ministerija tuos planus apkarpydavo.

Tačiau Finansų ministerija jau iš anksto raštu įspėjo, jog šių planų ribos neturėtų viršyti šių metų biudžeto.

Pagal parlamento kanceliarijos projektą neliečiamas dalykas pirmiausia išlieka Seimo narių bei valdininkų algos ir išlaidos parlamentinėms reikmėms – ištaigingiems automobiliams. Mat patys Seimo nariai savo algas dar šią pavasario sesiją apsaugojo įstatymu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.