aA
Generalinis prokuroras Darius Valys priėmė sprendimą atleisti prokurorą Eriką Vaitekūną, įtariamą kyšininkavimu, iš prokuroro pareigų dėl savo poelgiais sulaužytos prokuroro priesaikos.
Erikas Vaitekūnas
Erikas Vaitekūnas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

„Prokuroras įtariamas padaręs sunkiausią teisės pažeidimą – nusikaltimą pažemino prokuroro vardą, todėl negali būti atleistas paties prašymu“, – teigia generalinis prokuroras, netenkinęs E. Vaitekūno liepos 15 d. prašymo atleisti jį iš tarnybos.

Buvusiam prokurorui E. Vaitekūnui yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio duomenimis, prokuroras reikalavo, o vėliau – šių metų birželio 21 dieną – paėmė 30 tūkst. litų kyšį. E. Vaitekūnas savo kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovavo ir organizavo, įtariamojo–suimtojo tėvui pažadėjo priimti naudingesnį procesinį sprendimą – t. y. nesikreipti į teismą dėl jo kardomosios priemonės – suėmimo termino pratęsimo, o pakeisti ją į švelnesnę – namų areštą.

E. Vaitekūnui už padarytą nusikalstamą veiką gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.