aA
Prie Pakistano sostinės - Islamabado leisdamasis nukrito keleivinis lėktuvas "Airbus A321", skridęs iš Karačio (Pakistano pietuose) į Islamabadą. Pirminiais duomenimis, lėktuvu skrido 152 žmonės. Greičiausiai, visi keleiviai žuvo.
Pakistane nukrito lėktuvas
Pakistane nukrito lėktuvas
© AFP/Scanpix

CNN skelbia, kad žuvo visi. Anksčiau skelbta informacija apie išgelbėtus 8 katastrofą išgyvenusius žmones - nepasiteisino. Tačiau Paaiškėjo vienas laimės kūdikis, kuris paskutinę minutę pakeitė planus ir neatvyko į skrydį.

Pakistano televizija rodo Margalla kalvų papėdėje kylančių dūmų vaizdus, esant prastoms oro sąlygoms. Didžiulės gelbėtojų pajėgos pradėjo darbą, skraido sraigtasparniai.

„Lėktuve buvo 146 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Mes renkame informaciją. Daugiau tikslesnės informacijos neturime“, – „Reuters“ naujienų agentūrai sakė valstybinės Civilinės aviacijos institucijos atstovas Mubarikas Shahas.

„Airblue“ avialinijų lėktuvas išskrido iš Karačio 7.50 val. vietiniu laiku. Ryšys su kontrolės bokštu buvo prarastas kelias minutes prieš nusileidžiant.

Pranešama, kad Islamabade kilo panika tarp atskristi šiuo lėktuvu turėjusių aukų artimųjų. Oro uoste žmonės verkia ir desperatiškai stengiasi gauti informaciją.

Paskutinę akimirką nusprendė neskristi

Katastrofos akivaizdoje jau pradeda aiškėti ir laimės kūdikių istorijos. Štai banko direktorius Irshadas Kassimas kiekvieną savaitę skraido privačios oro bendrovės „Airblue“ lėktuvu (į Islamabadą). Jis turėjo skristi ir šį trečiadienį, tačiau paskutinę akimirką persigalvojo, informuoja CNN.

„Žinau, kad aplink Islamabadą, ten, kur leidžiasi lėktuvai yra daug kalnų, ten stipriai žaibavo. Šį rytą pranešė smarkų lietų, – sakė I. Kassimas CNN. – Buvau užsisakęs bilietą, ketinau skristi. 6 val. ryto dėl prasto oro nutariau nebeskristi.“

Bankininkas sakė, kad sudužus lėktuvui sulaukė oro linijų bendrovės skambučio – jo paklausė, ar I. Kassimas skrido lėktuvu.

„Atsiprašiau, kad neatšaukiau bilieto. Pasakiau, kad dėl lietaus nusprendžiau nebeskristi. Tada paklausiau: „Kodėl klausiate? Ar viskas gerai?“, – pasakojo I. Kassimas.

Štai tada bankininkas sužinojo apie lėktuvo avariją.

„Vis dar neatgaunu žado. Man rodos, tai likimas. Pažiūrėjau televizorių, paskui pažvelgiau į trijų dukterų nuotrauką. Natūrali tėviška reakcija“, – teigė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.