aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, o Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė į teismą ginkluoto plėšimo, padaryto įsibraunant į patalpą, bylą.
Ginkluotų plėšikų byla perduota teismui
© Corbis

Kaip praneša Vilniaus apskrities policija, gegužės 17 d. apie 5 val. į Vilniuje, Krivių gatvėje esantį butą įsibrovė du vyriškiai. 60-metei buto šeimininkei ir jos nepilnamečiui anūkui jie grasino ginklu.

Moteriai pasipriešinus, nusikaltėliai iš buto pagrobė tik nešiojamąjį kompiuterį. Plėšikams pasišalinus, nukentėjusioji nedelsdama paskambino pagalbos telefonu, apibūdino nusikaltėlių požymius.

Į pranešimą žaibiškai reagavo Patrulių rinktinės pareigūnai. Netoli įvykio vietos pagal nurodytus požymius jie atpažino ir sulaikė ankščiau jau aštuonis kartus teistą A. B. (gim. 1980 m.).

Vėliau, tyrimo metu, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai surengė slaptą operaciją ir sulaikė besislapstantį antrąjį įtariamąjį, ankščiau du kartus teistą J. S. (gim. 1989 m.). Abiem įtariamiesiems pritaikyta kardomoji priemonė suėmimas.

Baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.