aA
Pirmadienį, prieš vidurnaktį, Visagino policijos patruliams teko vaikytis girtą vairuotoją. Jam įlėkus į griovį paaiškėjo, kad tai kariškis, neturintis vairuotojo pažymėjimo, nors jo pareigos – šarvuočio vadas.
Nuo policijos bėgęs girtas šarvuočio vadas su BMW įlėkė į griovį
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Visagino policijos pareigūnai DELFI pasakojo, kad mieste budėję patruliai į „BMW 318“ dėmesį atkreipė apie 23.30 val. Kosmoso gatvėje – šis automobilis pareigūnų akivaizdoje dideliu greičiu kirsdamas ištisinę liniją apvažiavo „gulinčius policininkus“.

Patruliai nusivijo pažeidėją įsijungę švyturėlius ir sireną, tačiau BMW nesustojo, o padidino greitį. Netrukus bėglys ir jo persekiotojai išvažiavo iš miesto. Pasak pareigūnų, greitis svyravo apie 180 kilometrų per valandą.

Pasibaigus asfaltuotai dangai, žvyrkelyje (kelio Visaginas-Pūškos 10-ajame kilometre), BMW sumėtė ir automobilis įlėkė į griovį. Vairuotojas nesusižalojo. Paaiškėjo, kad nuo policijos bėgo 24 metų A. D. Alkoholio matuoklis parodė, kad jo organizme – 1,76 promilės alkoholio. Be to, jis neturi teisės vairuoti automobilį.

Išlipęs iš griovio A. D. policininkus vadino kolegomis. Pasak A. D., jis tarnauja kariuomenėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione eiliniu, jo pareigos - šarvuočio vadas. Šiuo metu A. D. atostogauja.

Batalionio viešųjų ryšių karininkas vyresnysis leitenantas Ainaras Jonaitis DELFI paaiškino, kad A. D. laikinai paskirtas šarvuočio vadu su sąlyga, jog gaus vairuotojo pažymėjimą. Kol jo neturi, A. D. rengiasi šioms pareigoms, tačiau vairuoti šarvuočio jam neleidžiama.

Šiame batalione A. D. tarnauja maždaug pusantrų metų, iki šiol pareigas vykdė gerai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.