aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį apsilankė Dargužių kaime Valkininkų seniūnijoje, Varėnos rajone. Nors prezidentė atvykti turėjo tik 9 val., vietos gyventojai prie pagrindinės gatvės stoviniavo jau pusvalandžiu anksčiau. Tačiau kaimo gyventojai skundėsi, kad prezidentė susitiks tik su vietos verslininkais, o kaimo žmonių pasikalbėti niekas nekvietė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Audrius Solominas

Pasak Valkininkų seniūno Jono Urbaičio, prezidentės atvykimas – istorinis įvykis, labai svarbus kaimo žmogui, skatinantis aktyviau užsiimti bendruomenės puoselėjimu.

Gyventojai tvirtino, kad prezidentės vizito labai laukia, nes tai reta proga pamatyti šalies vadovę bent iš toli.

„Nors Dargužiai – ir taip tvarkingas kaimas, tačiau žmonėms tai stimulas dar labiau susitvarkyti aplinką“, - teigė seniūnas. Pasak jo, Dargužiai turi kuo didžiuotis, todėl labai puiku, kad čia atvyksta D. Grybauskaitė.

Dargužių kaimo gyventojas Vytautas teigė, kad žmonės susitvarkė savo aplinką, tačiau nuogąstavo, jog trūko informacijos apie prezidentės atvykimą. Apie tikslų vizito laiką jis sužinojo tik iš DELFI žurnalistų.

Skelbimas Dargužių kaime
Skelbimas Dargužių kaime
© DELFI skaitytojo nuotr.

„Sakė, kad susitvarkytume, kad girtų nebūtų aplink“, - apie pasiruošimą prezidentės vizitui teigė viena vietos gyventoja.

Apie intensyvų tvarkymąsi bylojo ir neseniai nušienauta žolė pakelėse.

Vietiniai gyventojai skundėsi, kad prezidentė susitiks tik su vietos verslininkais, o paprasti žmonės nebuvo pakviesti. Tačiau D Grybauskaitė atvykusi susitiko ir su dalimi vietos gyventojų.

Prezidentė susitiko su sūrių gamintojais Dargužiuose. Po įvairių sūrių rūšių degustacijos uždaroje diskusijoje su sūrių gamintojais kalbėjosi apie smulkųjį verslą.

D. Grybauskaitė vėliau aplankė bendrovę „Jūsų sodui”. Ten susipažino su nauja galimybe kurui – gluosniais, kurie galėtų pakeisti dalį importuojamų dujų.

Šalies vadovė taip pat aplankė kaimo turizmo sodybą.

„Mažiau kalbų, daugiau parodykite“, - juokavo D. Grybauskaitė, norėdama greičiau pamatyti krosnį, kurioje kepama duona. Prezidentė taip pat buvo supažindinta su žvakių iš natūralaus vaško gamyba, pavaišinta namine duona ir sūriu.

Bitininkystės muziejuje šalies vadovei buvo demonstruojamas senovinis medaus išėmimas iš drevių – į medį kopiama su virvėmis, bitėms išvaikyti naudojami dūmai. Deja, bet D. Grybauskaitei medaus iš medžio drevės paragauti neteko, nes bičių avilyje nebebuvo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.