aA
D.Britanijos švietimo ministras Davidas Willettsas pranešė, jog Juntinėje Karalystėje po daugiau nei 30 metų pertraukos bus įkurtas naujas privatus universitetas. Londone įsikūrusi kompanija „BPP“, turinti 14 filialų visoje šalyje, gavo teisę organizuoti universitetines studijas.
D.Britanijoje bus įkurtas privatus universitetas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)

Anot ministro, privatūs universitetai padės sukurti dinamišką ir lanksčią aukštojo mokslo sistemą.

Iki šiol „BPP“ siūlė įvairius kursus bei paskaitas, o taip teikė teisės ir verslo sričių diplomus. Teigiama, kad per artimiausius metus „BPP“ ketina pasiūlyti daugiau įvairių studijų krypčių, svarbiausia - įžengti į medicinos specialistų bei pedagogų ruošimo sferą.

Artimiausiuose universiteto planuose – odontologijos, slaugos, psichologijos, kalbos terapijos, fizioterapijos ir kiti kursai. Apie studijų kainą kol kas nėra pranešama.

Naujoji koalicinė vyriausybė anksčiau buvo išreiškusi poziciją, jog palankiai žiūrėtų į privačių universitetų atsiradimą, kadangi tai padėtų spręsti opias aukštojo mokslo finansavimo problemas. Kasmet norinčiųjų studijuoti vis daugėja, o universitetai jų visų nebesutalpina.

Valstybės išlaikomos aukštosios mokyklos netgi buvo nubaustos už tai, jog pernai priėmė per daug studentų. Universitetams buvo paskirtos baudos iki 3 milijonų svarų.

Anglija.lt