aA
Pirmadienį apie 13.10 val. Klaipėdos senamiesčio centre, prie kavinės „Kurpiai“, Mėsininkų ir Kurpių gatvių sankryžoje, buvo sumuštas ir apiplėštas turistas iš Ispanijos, į uostamiestį atvykę kruiziniu laivu. Jis buvo užpultas iš nugaros ir parverstas ant žemės, kažkokiu daiktu praskelta galva ir atimta videokamera.
Tai padarė prie minėtos kavinės esančiame skvere nuolat besibūriuojantys valkataujantys asmenys.
L.Pakalkaitės nuotr.
L.Pakalkaitės nuotr.

Savivaldybės tarybos nario Naglio Puteikio išplatintame pranešime rašoma, kad tai padarė prie minėtos kavinės esančiame skvere nuolat besibūriuojantys valkataujantys asmenys. Prieš tai kitame senamiesčio skvere vienam vyrui iš Ispanijos turistų grupės valkatos trenkė per nugarą meškere, nes turistas jiems nedavė rūkalų.

Panašiu metu Klaipėdos Teatro aikštėje valkatos garsiais keiksmais tyčia trukdė turistams koncertuojantiems muzikantams ir choristams.

Turistams pagalbą suteikė greitosios pagalbos medikai.

N. Puteikio pranešime teigiama, kad policija veiksmų nesiėmė motyvuodama tuo, jog neturi teisinio pagrindo, nes viešoji tvarka nepažeidžiama, o dėl applėšimo bylos nekels, nes ispanai, skubėdami į išplaukiantį laivą, nespėjo parašyti pareiškimų dėl užpuolimų.

Klaipėdos gidai ir senamiesčio kavinių savininkai nuolat skundžiasi senamiesčio centre besirenkančių valkataujančių asmenų chuliganišku elgesiu, bet Klaipėdos policija nekreipia į tai dėmesio aiškindama, kad trūksta darbuotojų.

Užtat policijos darbuotojų netrūksta, jei kas nors ilgiau nei 15 minučių palieka automobilį Klaipėdos senamiestyje nesumokėjęs už stovėjimą – tuoj pat prisistato policijos ekipažas ir užblokuoja ratus, teigia savivaldybės tarybos narys.

N. Puteikis Klaipėdos merui pasiūlė kuo skubiau organizuoti savivaldybės tarybos kolegijos susitikimą su Klaipėdos policijos vadovais dėl policijos neveiklumo valkataujančių asmenų atžvilgiu, o į tą susitikimą pakviesti turizmo firmų bei senamiesčio kavinių savininkų atstovus.

L.Pakalkaitės nuotr.
L.Pakalkaitės nuotr.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.